17.10.09

Детско съчинение


Това е писмено детско съчинение, което се съхранява в педагогическия музей в Париж. Темата му е да се опише птица или бозайник.

"Птицата, за която ще пиша, е бухълът. Бухълът не се вижда денем, а нощем е по-сляп и от къртица. Не знам нищо особено за бухъла, затова ще продължа с друго животно, което си избирам - кравата.
Кравата е бозайник. Има шест страни: лява, дясна, горна и долна. В задната страна има опашка, от която виси четка. С тази четка се гонят мухите, за да не падат в млякото. Главата служи да излизат рога от нея и, освен това, защото устата трябва да стои някъде. Рогата са за да се бие с тях. От долната страна е млякото. Оборудвана е така, че да може да се дои. Когато я
доят, идва млякото и вече не спира. Как го прави това? Никога не съм го разбирал, но то тече с още по-голямо изобилие. Мъжът на кравата е бикът. Бикът не е бозайник. Кравата не яде много, но онова, което изяжда, го яде на два пъти и така има достатъчно. Когато е гладна, мучи, а когато не казва нищо, значи, че вътре е пълна с трева. Краката й стигат до земята. Кравите имат много развито обоняние, поради което можеш да ги подушиш от много далече. И заради това въздухът в полето е толкова чист."

Aниме

16.10.09

Студенти


Следният текст по-долу е всъщност въпрос даден на изпита по химия във Вашингтонския университет. Отговорът на един от студентите бил толкова "професионален" че професорът го споделил с колегите си чрез Интернет, благодарение на което го четем и ние.

Допълнителен въпрос: Адът екзотермичен (отделя топлина) ли е или е ендотермичен (поема топлина)?
Повечето студенти написали отговор съгласно вярванията си, използвайки правилото на Бойл - газовете се охлаждат при разширявяне и се нагряват при свиване.
Един от студентите обаче написал следното:
Първо, трябва да знаем как масата на Ада се изменя във времето. Следователно трябва да знаем скоростта с която душите влизат в Ада и респективно излизат оттам. Мисля че с достатъчна точност можем да предположим че след като една душа попадне в Ада, тя не може да го напусне. Следователно напускащи Ада души няма.
По въпроса колко души влизат в Ада, нека да разгледаме различните религии съществуващи в днешния свят. Почти всички религии твърдят че ако не си техен последовател, ще попаднеш в Ада. След като религиите са повече от една и никой не принадлежи на повече от една религия, можем да приемем че всички души ще попаднат в Ада.
При сегашните данни за раждаемост и смъртност, може да се очаква броят на душите в Ада да нараства експоненциално. Да разгледаме скоростта на изменение на обема на Ада, тъй като закона на Бойл твърди че за да се запазят температурата и налягането в него, обемът му трябва да нараства пропорционално на нарастването броя на душите там.
Оттук произтичат две възможности:
1. Ако Адът се разширява по-бавно отколкото душите постъпват в него, тогава температурата и налягането ще нарастват докато вратите му не издържат и целия Ад се изсипе на Земята (until all Hell breaks loose).
2. Ако Адът се разширява по бързо от нарастването броя на душите в него, тогава температурата и налягането ще спадат докато той замръзне.

И така, какво ще се случи?

Ако приемем за верен постулатът формулиран от приятелката ми Тереза, че "по скоро Адът ще замръзне отколкото аз да спя с теб" и като вземем в предвид факта че миналата нощ спах с нея, тогава 2 трябва да е вярно, и тогава Адът е екзотермичен и вече е замръзнал. Крайният резултат от тази теория е че щом Адът е замръзнал, то той не приема повече души и следователно не функционира ... оставяйки само Рая и по такъв начин доказвайки съществувагето на Светия Дух, което обяснява защо миналата нощ Тереза през цялото време викаше "О, боже!".

Путин - анимационен герой

13.10.09

Футболни мъдрости 2

“Не мога да се примиря да се отнасят с мен като с чифт чорапи, фланелка или лайно. Да, Юнайтед се отнасяше към мен като към лайно, но аз въобще не съм лайно.”
Ерик Кантона обяснява защо е напуснал Ман Юнайтед.

“За онези от УЕФА ние сме само човешко месо.”
Защитникът на Парма Антонио Бенариво преди мача срещу Апоел в Израел в разгара на серия самоубийствени атентати

“Ние, футболистите, сме просто стока. Но една от най-скъпите.”
Нападателят на Реал М Фернандо Мориентес на въпрос дали са реални цените на футболистите

“В Интер дойдох само с една четка за зъби.”
Нападателят Eрнан Креспо по повод светкавичния трансфер от Лацио в Интер

“Повече никога няма да чистя тоалетни.”
Простото човешко щастие на нападателя на Нюкасъл Лумано Трезор Луа Луа, който чистeл тоалетните в “Макдоналдс”, преди да стане футболист

“Ницше? Кой, по дяволите, е този?! За Бога, та аз съм от Рексъм!”
Уелският халф на Бирмингам Роби Севидж, прочул се с облекчаване в съдийска тоалетна, отговаря на въпрос дали споделя мисълта на Ницше, че щом нещо не те убива, те прави по-силен.

“Защо да е лошо да ядеш куче? Щом яденето на кучешко месо е част от кулинарните традиции на южнокорейците, те имат пълната ми подкрепа.”
Парагвайският вратар Хосе Луис Чилаверт - Булдога прави мили очи на домакините от Южна Корея, обвинени в нецивилизовано отношение към помиярите.

“Усетих с какво са напълнили бидона и затова въобще не го докоснах.”
Вратарят на Валенсия Канисарес, след като разбра, че фенове на Бетис са напълнили с урина бидона, от който той си пийва по време на мач.

“Съдията бе по-опасен от бясна маймуна с два пистолета в ръце.”
Грегорио Мансано, треньор на Майорка, по повод съдийството в мача с Барселона, когато бяха изгонени двама футболисти от неговия тим.

KJFG 3

Искате да ви повишат заплатата?

One day an employee sends a letter to his boss asking for an increase in his salary!!!

Dear Bo$$,


In thi$ life, we all need $ome thing mo$t de$perately. I think you $hould be under$tanding of the need$ of u$ worker$ who have given $o much $upport including $weat and $ervice to your company.
I am $ure you will gue$$ what I mean and re$pond $oon.

Your$ $incerely,
Norman



The next day, the employee received this letter of reply:



Dear NOrman,

I kNOw you have been working very hard. NOwadays, NOthing much has changed. You must have NOticed that our company is NOt doing NOticeably well as yet. NOw the newspapers are saying the world`s leading
ecoNOmists are NOt sure if the United States may go into aNOther recession. After the NOvember presidential elections things may turn bad.
I have NOthing more to add NOw. You kNOw what I mean..

Yours truly, Manager

KJFG 2

12.10.09

Спортни мъдрости

"Омразата не принадлежи към футбола.Това е чувството, което обикновено те връхлита, когато влезеш в кухнята и видиш жена си"-Берти Фогс


"Хората мислят, че футболът е въпрос на живот и смърт. Грешат! Футболът е нещо много по-важно"-Бил Шенкли

"Първите 90 минути са най-важни"-Боби Робсън

"Аз съм оптимист. Дори кръвната ми група е положителна!"-Тони Полстер

"Гледам мачове по телевизията в неделя. При това всеки ден."-Джеки Чарлтън

"Топката е кръгла. Ако беше квадратна щеше да е куб!"-Диего Марадона

"Не ми се вярва да се роди футболист, който да е по-голям или по-малък от Марадона."-Кевин Кигън

"Никога не давам прогноза и мисля, че никога няма да дам."-Пол Гаскойн

"Футболът е проста игра. Два отбора, един съдия и накрая винаги печелят германците."-Гари Линкер

"Похарчих много от парите си за жени и алкохол. Останалите пръснах на вятъра."-Джордж Бест

"Този мач може да има 1 изход-победа, равенство или загуба."-Франц Бекенбауер

"Нашият съперник е спечелил 66 мача и във всеки от тях е вкарал гол."-Браян Мур

"Искам да остана в "Нюкасъл" до края на живота си. А ако се споразумея с клуба-и след това."-Алън Шиърър

"Не знам къде точно е Гана, но сигурно не е далеч, защото нашият ганаец от "Байерн" Сами Куфур идва всеки ден на тренировка с колело."-Лотар Матеус

"Питате ме за мача Англия-Камерун? От едната страна видях екзотика, чужда култура, загадка, непознат футбол, а срещу тях се изправи Камерун"-Боби Чарлтън

"Ще се откажа от футбола когато вече нищо не ме боли. Докато ме боли, значи съм жив и мога да играя."-Франко Барези

"Дали ще играя в Мадрид или в Милано-няма значение. Важното е да е в Италия."-Анди Мьолер

"Ако вървя по улицата, видя локва и я прекося ходом, моите критици ще ме разпънат на кръст, че не мога да плувам."-Сър Боби Робсън

"Заслугата за гола е 70% на мен и 40% на отбора."-Ромарио

"Трябваха ни подобрения в аеродинамиката, затова се постригах"-Михаел Шумахер

"Преди да се кача в колата, ходих до тоалентата олекнах и затова бях най-бърз."-Мика Хакинен

Мераклията

11.10.09

KJFG 1

Футболни мъдрости 1

“Гути е пикла, а в Малага Иеро щеше да е резерва.”

Нападателят на Малага Дарио Силва се надъхва преди мача с Реал М през януари

“Искам да вкарам победен гол на Реал М със задник.”
Съотборникът на Силва Фернандо Санс, бивш защитник на белите, преди същия мач

“След почивката ги натиснахме малко и те веднага се насраха в гащите.”
Халфът на Байерн М Салихамиджич също не е особено впечатлен от кралския клуб след победата през април с 2:1 в Шампионската лига. Която Реал спечели през май.

“Трудно е да издържиш 50 дни без секс. Ако няма как по друг начин да се задоволявам, ще си взема надуваема кукла.”
Нападателят на Крузейро и Бразилия Едилсон мъдри как да преживее сексуалната забрана на Фелипао на мондиала.

“Ти, тъпо копеле такова. Мога да те купя тебе самия, мога да купя къщата ти, семейството ти, дори тази планина в Словения, където протече подготовката ни. Беше тъп като футболист, сега си такъв и като треньор.”
Звездата на Словения Златко Захович към селекционера (вече бивш) Сречко Катанец

“Искам да купя Шак, но едва ли ще стане.”
Несбъднатата мечта на президента на Реал М Перес, хвърлил близо 180 млн. долара за 3 г. за Фиго, Зизу и Роналдо

“За да се побеждава, вратарите трябва да пазят, защитниците - да защитават, нападателите - да нападат, а полузащитниците - да полузащитават.”
Ариго Саки разкрива тайната на своя успех.

“Нашата тайна е телепатията. Всеки един от нас знае какво мислят другите. Това обаче не важи само за французите в отбора.”
Тиери Анри преди мача на Арсенал с Байер Л в Шампионската лига